Stanovení analytických parametrů vyvíjeného elektrochemického převodníku a další vylepšení jeho měřících funkcí - Sopoušek, Jakub (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá elektrochemickým převodníkem vhodným pro point-of-care diagnostiku, sestávajícím ze základních elektronických součástek: rezistor, tranzistor a světlo emitující dioda (LED). Experimentální práce je rozdělena na dvě části s odlišnou kompozicí elektrického obvodu. Pro první část, obvod zahrnuje dva rezistory, tranzistor a LED. V průtočném systému byly v elektrochemické cele se dvěma platinovými elektrodami měřeny zóny roztoku peroxidu vodíku a bylo dosaženo detailního stanovení průběhu změn potenciálu v převodníku. Také byla úspěšně určena limitní koncentrace roztoku H2O2 pro detekci senzorem, pohybující se v řádu 10-6 mol·l-1. V druhé části práce je za podobných konstrukčních podmínek dioda nahrazena dalším rezistorem. Byly zde stanoveny především vhodné podmínky pro modifikovaný obvod, aby tak plnil svůj účel - funkci jednoduchého potenciostatu pro elektrochemickou celu. Podrobný popis tohoto vyvíjeného převodníku a jeho vlastností by mohl docílit nové a