Stanovení antigenu D (RhD) u klientů FN Brno - Nováčková, Olga (2016)
Antigen D je nejvýznamnějším antigenem z antigenů Rh systému. Je vysoce imunogenní, je tedy velice důležité detekovat jeho přítomnost či nepřítomnost na erytrocytech. Vyšetření D antigenu je součástí vyšetření krevní skupiny. Rutinně se antigen D vyšetřuje sérologickými metodami, u variantního D antigenu je vhodné upřesnit jeho typ molekulárně biologickou metodou.