Metabolismus síry u bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans - Šmoldas, Jan (2016)
Tato bakalářská práce shrnuje v teoretické části metabolismus železa a redukovaných sirných sloučenin bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans, analytické metody ke stanovení sirných látek, se zaměřením na kapalinovou chromatografii a hmotnostní spektrometrii. Praktická část se zabývá optimalizací metody RP-HPLC pro stanovení elementární síry, optimalizací metody chloroformové extrakce elementární síry z vodného roztoku a využitím těchto metod ke stanovení produktů enzymatické reakce tetrathionanhydrolasy.