Hladiny isoflavonoidů v závislosti na redoxních podmínkách ruminální tekutiny v bioreaktoru - Galuška, David (2016)
Isoflavony jsou biologicky aktivní látky, které se tvoří v rostlinách. Díky své struktuře, která se podobá 17β-estradiolu, jsou schopny se vázat na lidské estrogenní receptory alfa i beta. Protože většina lidské populace není schopna isoflavony plně metabolizovat, musí jejich zdroj hledat v potravě. Dobrým zdrojem jsou zejména mléko a mléčné produkty. Praktická část bakalářské práce se zabývá optimalizací bioreaktoru, aby napodoboval co nejlépe prostředí bachoru pro sledování vlivu krmiva na schopnosti metabolizovat isoflavony.