Asimilace síry mikroorganismy - Kovácsová, Silvia (2016)
Táto bakalárska práca sa zaoberá schopnosťou mikroorganizmov asimilovať síru z rôznych sírnych zdrojov. Popísané sú mechanizmy asimilácie síry z anorganických i organických zlúčenín za účasti špecifických enzýmov a ich regulačných systémov. V praktickej časti bakalárskej práce sú vyhodnotené rastové krivky aeróbnej kultivácie kmeňa Paracoccus denitrificans 1222 na minerálnom médiu s prídavkami rôznych sírnych substrátov. Preukázané boli dobré rastové schopnosti baktérie na médiu s obsahom sulfonátov, tetrationanu alebo síranu ako jediných zdrojov síry.