Ověřování citlivosti A.thaliana k inhibitorům reparačních drah a činidlům indukujícím opravy DNA - Ihradská, Veronika (2016)
Tato práce shrnuje poznatky o struktuře a funkci proteinového komplexu CAF1 (Chromatin assembly factor 1, tj. Faktor sestavující chromatin 1), funkci telomer a rDNA. V další části jsou to poznatky o různých inhibitorů, které potenciálně zvyšují poškození DNA nebo ovlivňují transkripci 45S rDNA. Praktická část se zaměřuje na pozorování fenotypových změn přirozeného typu rostlin a mutovaných rostlin po ošetření inhibitory, které inhibují 45S rDNA transkripci a činidel poškozujících DNA, a určení hladiny exprese 45S rDNA v těchto ošetřených rostlinách.