Dopady SZP EU na rozvoj zemědělství ve Správním obvodě ORP Nové Město na Moravě - Drdla, Martin (2016)
Tato bakalářská práce se v první části věnuje problematice Společné zemědělské politiky Evropské unie a Programu rozvoje venkova. Další část práce se zabývá fyzicko-geografickou a socioekonomickou charakteristikou zájmového území. V další části je popsán vývoj a současný stav zemědělství v zájmovém území. Nejdůležitější část práce se věnuje finančním tokům zemědělských dotací, jejich dopadu na region a největším příjemcům těchto dotací ve sledovaném území. V závěru práce je nastíněn možný vývoj do budoucna.