Výzkum časoprostorových rytmů prostřednictvím geolokalizačních technologií - Lískovec, Radim (2016)
Tato bakalářská práce představuje aplikaci geolokalizačních technologií do sociálně-geografického výzkumu časoprostorových rytmů jedinců a míst. Hlavním cílem je najít ideální technologickou platformu, prozkoumat, otestovat ji a použít pro studium rytmů. Práce shledává geolokalizaci mobilními telefony jako prominentní způsob zachycení časoprostorových vzorců. Vybrané metody a přístupy jsou využity pro analýzu časoprostorových rytmů jedinců v urbánním a suburbánním prostoru Českých Budějovic. Tyto technologiemi získané vzorce nelze zobecňovat, ale umožňují porozumět vztahu mezi individuálním rytmem a jeho získaným obrazem.