Živorodá monogenea rodu Gyrodactylus von Nordmann, 1832 vybraných hlaváčovitých ryb Jaderského moře - Sajlerová, Gabriela (2016)
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s problematikou determinace živorodých monogeneí rodu Gyrodactylus, s druhovou bohatostí těchto parazitů na mořských hlaváčovitých rybách a provést determinaci materiálu získaného během terénních sběrů v Chorvatsku v průběhu roku 2013 a 2014.