Vliv hormonálního vyladění na míru exprese ornamentů v pohlavním výběru ptáků - Ptáčková, Olga (2016)
Tato práce shrnuje dosavadní poznatky o mechanismech exprese ornamentů u ptáků. Náplní praktické části je posoudit vliv testosteronu měřeného ze vzorků opeření na míru exprese ornamentů u vlaštovky obecné (Hirundo rustica rustica). Dále je analyzován pohlavní dimorfismus a vztah mezi mírou exprese jednotlivých ornamentů vlaštovky obecné.