Studium tepelné stability termoelektrických materiálů prostřednictvím termické analýzy a Knudsenovy efúzní hmotnostní spektrometrie - Zelenka, František (2016)
V této diplomové práci se věnujeme studiu tepelné stability termoelektrického materiálu DD0,6Fe3CoSb12 pomocí metod Knudsenovy efúzní hmotnostní spektrometrie, diferenční termické analýzy a skenovací elektronové mikroskopie. Je sledován především úbytek těkavého antimonu, který se ve zkoumaných materiálech nachází ve velkém zastoupení. Práce zahrnuje porovnání stability vzorků syntetizovaných v laboratorních a provozních podmínkách.