Využití SAXS k charakterizaci nanoporézních materiálů - Kőrmendy, Petr (2016)
Tato diplomová práce se zabývá možností použití metody SAXS pro analýzu porézních materiálů na bázi fosforečnanu křemičitého. Porovnáním získaných dat o průměrné velikosti pórů vzorku s údaji získanými pomocí dusíkové porozimetrie nabízí možnost kontroly správnosti získaných výsledků a v případě dobré shody je možné považovat metodu SAXS jako možnou alternativu k této zavedené metodě.