Výroba kryoproteinu ve FN Brno - Báníková, Zdeňka (2016)
Cílem této práce bylo seznámit posluchače s transfuzními přípravky, vyrobenými z plazmy. V teoretické části byla věnována pozornost jednotlivým složkám krve a také procesu srážení krve. Následně byl shrnut celý proces výroby plazmatických transfuzních přípravků, který byl zaměřen především na kryoprotein. V praktické části byl zmapován přehled vyrobeného kryoproteinu (KP) za 10-ti leté období (2005 - 2015). Vyrobený kryoprotein byl zhodnocen podle počtu vyrobeného KP, podle skupinového zastoupení, parametrů kontroly kvality a podle interních a externích výdejů. Byly porovnány výsledky různých typů vyrobených kryoproteinů (KP, KPA, KPA2, KPAI3).