Tektonická analýza okrajového zlomu blanenského prolomu - Skoršepa, Marko (2016)
V této bakalářské práci se věnuji lokalitě ležící v Brněnské vrchovině na rozhraní brněnského masivu a blanenského prolomu - křídového výběžku jihozapadně od Dolní Lhoty. Předmětem mého studia je blanenský prolom. Blanenský prolom je omezen zlomem na rozhraní granodioritu brněnského masivu a křídových sedimentů. Křídové sedimenty mají u zlomu překocenou vrstevnatost, která je způsobená jejich ohnutím a vyvlečením podél zlomu.