Tektonika styku moldanubika a kutnohorského krystalinika v profilu Zruč nad Sázavou - Malešov - Bárta, František (2016)
Práce přibližuje tektonickou stavbu kontaktu moldanubika s kutnohorským krystalinikem. Obsahuje soubor tektonických údajů naměřených geologickým kompasem na studovaném území. Data byla vyhodnocena metodou orientační analýzy. Orientace byla určena u foliace a lineace hornin. Na základě naměřených dat byl sestaven schematický geologický profil mezi městem Zruč nad Sázavou a obcí Zbraslavice.