Deformační analýza krystalinika v okolí Příchovic v Jizerských horách - Uhlíř, Michal (2016)
Východně od vesničky Příchovice byly pozorovány výchozy kvarcitů, které zároveň tvoří nápadnou hranu svahů. Byly nalezeny výchozy na lokalitě Malá Bílá skála a neaktivní lom u silnice, ohyb na Velké Bílé skále a na západě hrana kvarcitu na vrcholku Hvězda. Na těchto lokalitách byly naměřeny, zapsány a následně vyhodnoceny sklony foliací. Na základě všech dosavadních výsledků lze shrnout, že nejdůležitějšími lokalitami jsou Velká Bílá skála, kde byl pozorován ohyb desky. Dále lom, na kterém byla nalezena struktura kink-band a Malá Bílá skála u dna údolí s foliacemi jdoucími po svahu s úklonem k JZ. Na základě všech zjištěných a naměřených hodnot se jedná o mírně zvrásněné těleso deskovitého tvaru v subhorizontální poloze, které je ohnuto na Velké Bílé skále do sklonu k JZ. Důvodem ohybu je duktilní střižná zóna, která má směr JV-SZ. Jedno její rameno jde po svahu dolů na JZ a druhé, které je ve vodorovné poloze, leží na SV.