Paleontologie odvalu dolu Kukla v Oslavanech - Plichta, Aleš (2016)
Práce popisuje nové paleontologické nálezy z odvalu dolu Kukla v Oslavanech. Těch se během 6 let (2009-2015) podařilo nashromáždit přes 170. Paleontologické společenstvo srovnávám s ostatními oblastmi ČR - hornoslezskou a plzeňskou pánví. V hornoslezské pánvi jsem vybral 2 lokality - odval dolu Heřmanice na české straně pánve v Ostravě a odval dolu Marcel v Radlinu na polské straně pánve. V plzeňské pánvi byl vybrán odval dolu Austria 2 ve Zbůchu u Plzně. Celkem bylo zpracováno téměř 350 vzorků. Z nalezených vzorků lze vypozorovat floristické změny během sv. karbonu (namur, westfál a stefan), postupný úbytek plavuní a naopak rozšiřování přesliček, kapradin a kapraďosemenných v uhlotvorné flóře.