Mikrofaciální výzkum líšeňského souvrství ve vrtu Horákov-Mokrá SV-3 - Škápík, Michal; Kalvoda, Jiří, 1953-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2016)
Bakalářská práce se zabývá mikrofaciálním výzkumem líšeňského souvrství ve vrtu Horákov-Mokrá SV-3. Na výbrusech byly studovány komponenty vápenců a bylo provedeno zařazení do tříd Dunhamovy klasifikace. Určeny byly vápence typu packstone a grainstone, které jsou hojné především ve vyšších částech líšeňského souvrství, v nižších částech líšeňského souvrství dominují vápence typu mudstone. Hlavními alochemy ve vzorcích jsou peloidy, foraminifery, krinoidi, v nižších částech líšeňského souvrství radiolarie a jehlice hub.
The thesis focus on the microfacies research of the Lisen Formation in the Horákov-Mokrá SV-3 borehole. The components of limestones were studied in thin sections and the distinction of the classes of Dunham classification was performed. Limestones of the type packstone and grainstone were determined mostly in the upper part of the Lisen Formation, in the lower part of the Lisen Formation mudstones predominate. The leading allochems in samples are peloids, foraminifera, crinoids, in the lower part of the Lisen Formation radiolaria and sponges.
Vedoucí práce: Jiří Kalvoda
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: vápenec; vrty -- Česko; dril holes -- Czechia; limestones; Mokrá-Horákov (Česko); Mokrá-Horákov (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses