Mikrofaciální výzkum líšeňského souvrství ve vrtu Horákov-Mokrá SV-3 - Škápík, Michal (2016)
Bakalářská práce se zabývá mikrofaciálním výzkumem líšeňského souvrství ve vrtu Horákov-Mokrá SV-3. Na výbrusech byly studovány komponenty vápenců a bylo provedeno zařazení do tříd Dunhamovy klasifikace. Určeny byly vápence typu packstone a grainstone, které jsou hojné především ve vyšších částech líšeňského souvrství, v nižších částech líšeňského souvrství dominují vápence typu mudstone. Hlavními alochemy ve vzorcích jsou peloidy, foraminifery, krinoidi, v nižších částech líšeňského souvrství radiolarie a jehlice hub.