Hydrotermální mineralizace v lomu u Nemojova (pelhřimovský rudní revír) - Sajdáková, Simona (2016)
V tejto bakalárskej práci bola popísaná hydrotermálna mineralizácia v lome u Nemojova. Prvá časť práce sa venuje základnému geologickému popisu typicky nachádzaných hornín a minerálov v oblasti, charakteristike poblízkeho Pelhřimovského rudného revíra a mineralizácií, ktoré sú zastúpené v okolných horninách, histórii baníctva a ťažby rúd v Pelhřimovskej oblasti. Druhá časť obsahuje makroskopické aj mikroskopické štúdium a analýzu jednotlivých minerálov nájdených vo vzorke horniny z lomu u Nemojova a ďalej štúdium fluidných inklúzií v kremeni, popísaných podľa veľkosti, tvaru, usporiadania, genetickej klasifikácie a ďalších vykonávaných metód na určenie podmienok vzniku kremeňa a výsledky boli porovnávané s meraniami, ktoré boli vykonané v okolí.