Hydraulické parametry dnových sedimentů v důlní oblasti Rosice-Oslavany - Pešl, Jiří; Říčka, Adam, 1979-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2016)
Bakalářská práce se zabývá vlivem dnových sedimentů na interakci povrchových a podzemních vod v oblasti Rosicko-oslavanského důlního revíru. Cílem bakalářské práce je určit říční konduktanci dnových sedimentů a její prostorové rozložení a také určit místa, kde dochází ke zvýšené infiltraci povrchových vod do podzemních. Tato infiltrace přispívá ke zvyšování objemu důlních vod. Parametry dnových sedimentů byly zjišťovány na vybraných tocích v zájmové oblasti pomocí hydrodynamických zkoušek s využitím mini-piezometrů. Data byla získána při terénních měřeních ve dvou lokalitách. První lokalita byla v jižní části rosicko-oslavanské pánve na soutoku říčky Balínky a Neslovického potoka, druhá v severní části na soutoku říčky Bobravy a potoka Bílá voda.
Bechelor thesis deals with the influence of riverbed on interaction between surface water and groundwater in the Rosice-oslavany mine district. The aim of bachelor thesis is to determine the conductance of riverbed and its layout, also identify places of major infiltration of surface water into groundwater. This infiltration have a share in increasing amount of mine waters. Parameters of riverbeds was measured on selected streams in the area of interest by hydrodynamic tests using mini-piezometers. Data were obtained during field measurements in two locations. The first location was in the southern part of the rosice-oslavany basin at the confluence of Balínka river and Neslovice stream, the second in the northern part at the confluence of Bobrava river and Bílá voda stream.
Vedoucí práce: Adam Říčka
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2016
Keywords: dnové sedimenty; důlní voda -- Česko; podzemní vody; povrchové vody; groundwaters; mine water -- Czechia; surface waters; rosicko-oslavanská pánev (Česko); Rosice-Oslavany Basin (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses