Hydraulické parametry dnových sedimentů v důlní oblasti Rosice-Oslavany - Pešl, Jiří (2016)
Bakalářská práce se zabývá vlivem dnových sedimentů na interakci povrchových a podzemních vod v oblasti Rosicko-oslavanského důlního revíru. Cílem bakalářské práce je určit říční konduktanci dnových sedimentů a její prostorové rozložení a také určit místa, kde dochází ke zvýšené infiltraci povrchových vod do podzemních. Tato infiltrace přispívá ke zvyšování objemu důlních vod. Parametry dnových sedimentů byly zjišťovány na vybraných tocích v zájmové oblasti pomocí hydrodynamických zkoušek s využitím mini-piezometrů. Data byla získána při terénních měřeních ve dvou lokalitách. První lokalita byla v jižní části rosicko-oslavanské pánve na soutoku říčky Balínky a Neslovického potoka, druhá v severní části na soutoku říčky Bobravy a potoka Bílá voda.