Revitalizace malých vodních toků v České republice - Paterová, Stela (2016)
Bakalářská práce je literární rešerší, která se zabývá revitalizacemi malých vodních toků v České republice. Úvodní kapitoly stručně popisují říční síť v České republice a vodní toky, především jejich geomorfologii. Další kapitoly pojednávají o technických úpravách vodních toků provedených v minulosti a následně o přístupech a metodách jejich revitalizace. V práci jsou popsány dva hlavní dotační programy, které se zaměřují na revitalizace vodních toků - Program revitalizace říčních systémů a Operační program Životní prostředí. Na základě informací z veřejně přístupných databází a publikací byl zpracován souhrn podpořených projektů týkající se revitalizací vodních ekosystémů s důrazem na revitalizace malých vodních toků. Podrobně jsou popsány čtyři případové studie různých typů revitalizací toků v České republice.