Autobusem! Městská hromadná doprava v Novém Městě na Moravě - Hlisnikovský, Petr (2016)
Bakalářská práce se věnuje geografické analýze systému MHD v malých městech. Na příkladu Nového Města na Moravě, které MHD provozuje od roku 2014, je na základě rozboru několika vybraných témat přiblížen způsob využívání MHD v malých městech. Geografická analýza je rozdělena na dvě stěžejní části. První z nich se zabývá zhodnocením prostorového rozmístění zastávek ve vztahu k významným zdrojům a cílům cest občanů. Druhá část je věnována využívání MHD místními občany během jednotlivých dní v týdnu. Součástí práce jsou také krátké rozhovory s cestujícími a řidiči, které doplňují informace zjištěné v hlavní části analýzy.