Přeshraniční trh práce ve vybraném pohraničním regionu - na příkladu Hodonín - Myjava/Skalica - Hubáčková, Lenka (2016)
Bakalářská práce se věnuje přeshraničnímu trhu práce na česko-slovenském pomezí. Konkrétně se zaměřuje na zhodnocení situace na území okresů Hodonín, Myjava a Skalica. Analyzuje intenzitu přeshraniční dojížďky za prací a vzájemné prostorové vztahy. Soustřeďuje se především na faktory ovlivňující trh práce.