Dopady útlumu těžby černého uhlí na Ostravsko - Sosnovcová, Tereza (2016)
Předmětem bakalářské práce je identifikace dopadů těžby černého uhlí na příkladu Ostravska. Teoretická část je věnovaná dopadům útlumu těžby na rozvoj regionu. Další část práce srovnává proces útlumu těžby s útlumem ve Velké Británii, Polsku a bývalé Německé demokratické republice. Zbylá část se zabývá charakteristikou vybraného regionu a rolí společnosti OKD v rámci regionálního rozvoje. Důležitou část práce tvoří samotná identifikace dopadů na Ostravsku v oblasti trhu práce.