Využití prostorových dat sítě Instagram - Fukanová, Magdaléna (2016)
Tato bakalářská práce má za úkol představit využití prostorových dat ze sociální sítě Instagram, která umožňuje komunikaci a šíření informací napříč prostorem díky vizuálnímu obsahu. Uvedení tohoto nového fenoménu do geografického výzkumu prostoru souvisí s porozuměním vztahu mezi materiálním a virtuálním prostorem, jejichž prolínání stále více ovlivňuje náš každodenní život. V rámci práce jsou představeny možnosti využití těchto ambientních geografických dat v sociálně geografickém výzkumu a také je provedena analýza dat z Instagramu na vymezeném území Prahy, Brna a Olomouce.