Identifikace krasových tvarů z digitálních modelů reliéfu - Svoboda, Libor (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi identifikace krasových tvarů, především závrtů, z digitálních modelů reliéfu. Na základě zhodnocených metod identifikace závrtů byl sestaven postup, který byl otestován v části Moravského krasu. Výsledkem tohoto postupu je 77% přesnost při identifikaci závrtů. Jinými slovy, podařilo se identifikovat 77 % závrtů na vybraném území.