Webová publikace Atlasu přístupnosti centra města Brna - Sháněl, Jan (2016)
V této bakalářské práci se věnujeme návrhu webové mapové aplikace Atlasu přístupnosti centra města Brna. Práce navazovala na přechozí výzkumy vnímání prostoru a map vozíčkáři. Za využití vybraného návrhového rámce byla navrhována v postupných krocích výsledná mapová vizualizace a uživatelské rozhraní. Pro přizpůsobení aplikace potřebám specifické skupiny uživatelů (především vozíčkáři, ale rovněž senioři další osoby s omezenou schopností pohybu) byly aplikovány zkušenosti z testování existujících řešení a dalších výzkumů zaměřených na nezkušené uživatele internetu a map. Výsledkem výzkumu byla doporučení pro oddělení GIS Magistrátu města Brna pro finální publikaci aplikace, úprava zdrojové databáze a doplnění chybějících mapových znaků. Pro podobu uživatelského rozhraní byl použit přístup zjednodušení a intuitivnost pohodlného ovládání aplikace všemi potenciálními uživateli.