Přírodní poměry a flóra území v jihovýchodní části Brna - Kučerová, Martina (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku přírodních poměrů a flóru území v jihovýchodní části Brna, které je vymezeno čtyřmi čtverci podrobné mapovací sítě (6865-B-B-d, 6865B-D-b, 6866-A-A-c, 6866-A-C-a). Jeho rozloha je přibližně 9 km2. Druhou částí práce je soupis taxonů cévnatých rostlin zhotovený především na základě Databanky flóry České republiky. Studovaná oblast se nachází v nadmořské výšce 195-277 m n. m., jedná se o rovinný povrch. Území spadá do oblasti Západních Vněkarpatských sníženin a celku Dyjsko-svrateckého úvalu. Podloží jsou převážně písky, štěrky a spraše. Z půd má největší zastoupení černozem. Oblast se nachází v teplé klimatické oblasti. Průměrná roční teplota je 9,1 °C a průměrný roční úhrn srážek 495,4 mm. Jediným povrchovým tokem je zde Ivanovický potok, který vtéká do řeky Svratky již za hranicemi studovaného území.