Melanin a jeho funkce u živočichů i rostlin - Findurová, Anna (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na pigmenty melaninového typu, jejichž častá přítomnost u rozmanitých živočišných i rostlinných druhů přináší mnohé výhody. Bakalářská práce zahrnuje popis struktury, syntézy melaninu a jeho uplatnění u jednotlivých skupin organizmů s cílem popsat hlavní rozdíly a analogie.