Rekonstrukce zaniklého sídla Zadní Doubice - Sýkorová, Lucie (2016)
Tato práce se zabývá možnostmi využití GIS k vytvoření 3D modelu změn vXkrajině. Cílem práce bylo vytvoření trojrozměrného modelu zaniklé obce Zadní Doubice. K tomu byly použity dobové fotografie a historické mapy. Nedílnou součástí podkladových dat byl digitální model reliéfu 5. generace. Při rekontrukci obce byl kladen důraz na historickou věrnost a vizuální stránku modelu, který zachycoval zvolené území v roce 1843. Modelování probíhalo v programu ArcGIS a SketchUp. Výsledkem práce je průletová animace obcí a pohledové scény, které byly porovnány s dobovými fotografiemi.