Funkční analýza buněk bez proteinu Dishevelled - Paclíková, Petra (2016)
Tato diplomová práce ve své teoretické části shrnuje poznatky o Wnt signalizaci a proteinu Dishevelled, který je klíčovou komponentou této signalizace. V praktické části je využit buněčný model odvozený s buněčné linie HEK293, který byl vytvořen metodou CRISPR/Cas9 a chybí mu všechny isoformy proteinu DVL. Tento model by měl pomoci při studiu vlivu absence proteinu Dishvelled na Wnt signalizaci.