Hydrotermální alterace devonských vápenců v lomu Mokrá - Páviš, Václav (2016)
V této bakalářské práci se věnuji popisu a analýze hydrotermálních alterací vápenců v ložisku Mokrá. Začal jsem literární rešerší, pokračoval mapovým a terénním výzkumem a nakonec uplatnil tři laboratorní analytické metody: optickou mikroskopii, rentgenovou difraktometrii a elektronovou mikroskopii a mikroanalýzu. Svá zjištění jsem konfrontoval s předchozími výzkumy.