Jod ve stravě u české populace těhotných žen - Grulichová, Markéta (2016)
Tato diplomová práce se v teoretické části věnuje problematice jodu ve vztahu k těhotenství a k možným patologickým stavům, které se mohou rozvinout v důsledku nedostatku či nadbytku přívodu jodu. V praktické části je sledována asociace expozičních zdrojů jodu ve vztahu k definovaným zdravotním výstupům.