Přínosy a rizika GMO /
Cílem této práce bylo shrnout základní informace o geneticky modifikovaných organismech se zaměřením na geneticky modifikované potraviny. Teoretická část pojednává o historii, legislativě, konzumaci a pěstovaní se zaměřením na přínosy i rizika těchto potravin. Praktická část se zabývá vyhodnocením p...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2016
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/394718/lf_m/ |
Shrnutí: | Cílem této práce bylo shrnout základní informace o geneticky modifikovaných organismech se zaměřením na geneticky modifikované potraviny. Teoretická část pojednává o historii, legislativě, konzumaci a pěstovaní se zaměřením na přínosy i rizika těchto potravin. Praktická část se zabývá vyhodnocením průzkumu o vědomostech a postojích, souvisejících s genetickou modifikací, u studentů vysokých škol. The aim of this diploma thesis was to summarize the basic information about genetically modified organisms, specially about genetically modified foods. The theoretical part deals with the history, legislation, consumption and cultivation. It focuses on the benefits and risks of these foods. The practical part presents the evaluation of the research on university student´s knowledge and attitudes related to the genetic modification. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Aleš Peřina |
Fyzický popis: | 111 stran |