Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů - Rohlíčková, Vladěna, 1991- (2016)
Tato diplomová práce shrnuje v teoretické části informace a poznatky o zdravotní nezávadnosti potravin. Uvádí definice základních pojmů, popisuje činitele fyzikálního, chemického a biologického nebezpečí, vnímání rizika spotřebiteli, zásady udržení zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů v domácnostech a stravovacích provozech. Dále popisuje konkrétní znalosti spotřebitelů o zdravotní nezávadnosti potravin a jejich konkrétní chování a postoje při přípravě pokrmů. Praktická část práce zjišťuje, popisuje a hodnotí znalosti a postoje o zdravotní nezávadnosti potravin u studentů středních škol z Královéhradeckého a Jihomoravského kraje a porovnává rozdíly ve znalostech a postojích mezi studenty z potravinářských oborů a studentů mimo tyto obory.