Statistické testy vícerozměrných hypotéz - Janošová, Markéta (2016)
V této diplomové práci se věnujeme testům vícerozměrných hypotéz. V první kapitole je popsáno vícerozměrné normální rozdělení a jeho vlastnosti. Druhá kapitola uvádí výběrové charakteristiky. Testy používané pro testování vícerozměrných hypotéz jsou popsány ve třetí až páté kapitole. Šestá kapitola popisuje některé z možností ověření předpokladu vícerozměrné normality. Poslední kapitola pak ilustruje použití testů na antropologických datech za pomoci softwaru STATISTICA.