Očekávání a skutečný perioperační průběh z pohledu pacienta podstupující svodnou anestezii pro aloplastiku velkého kloubu - Grygarová, Klára (2016)
Tato diplomová práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se zabývá průběhem perioperačního období. Popisuje specifika péče o pacienta podstupujícího totální endoprotézu kyčelního a kolenního kloubu ve svodné anestezii. Empirická část je vedena jako kvalitativní výzkum. Hlavním cílem je zhodnotit očekávaný a skutečný průběh perioperačního období z pohledu pacienta podstupujícího svodnou anestezii pro aloplastiku velkého kloubu. Informace byly získány pomocí polostrukturovaných rozhovorů s pacienty před výkonem a po výkonu.