Znalosti sester v péči o pacienta s clostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče - Felbabová, Petra; Knechtová, Zdeňka; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku znalostí sester v péči o pacienta s klostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče. Teoretická část práce popisuje zejména charakteristiku patogenu, klinický obraz, diagnostiku, terapii a samozřejmě i prevenci onemocnění. Není opomenuta ani otázka ošetřovatelské péče o takto nemocného pacienta. V praktické části práce jsou analyzovány znalosti sester v péči o pacienta s klostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče, které byly zjišťovány pomocí anonymního dotazníku v podobě znalostního testu.
The diploma thesis is focused on problems of nurses in care of patients with clostridial infections in intensive care units. The theoretical part is describes the particular characteristics of the pathogen, clinical presentation, diagnosis, therapy and prevention of desease course. Not omitted the issue of nursing care for the sick patient. In the practical part are analyzed nurses' knowledge in thecare of patients with clostridial infections in intensive care units, which were collected using an anonymous questionnaire in the form of a knowledge test.
Vedoucí práce: Zdeňka Knechtová
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016
Keywords: diplomové práce; master's theses; Clostridium difficile; Cross Infection; Clostridioides difficile; infekce spojené se zdravotní péčí