Znalosti sester v péči o pacienta s clostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče - Felbabová, Petra (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku znalostí sester v péči o pacienta s klostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče. Teoretická část práce popisuje zejména charakteristiku patogenu, klinický obraz, diagnostiku, terapii a samozřejmě i prevenci onemocnění. Není opomenuta ani otázka ošetřovatelské péče o takto nemocného pacienta. V praktické části práce jsou analyzovány znalosti sester v péči o pacienta s klostridiovou infekcí na jednotkách intenzivní péče, které byly zjišťovány pomocí anonymního dotazníku v podobě znalostního testu.