Bazální stimulace v intenzivní péči - teorie a praxe - Hledíková, Vlasta (2016)
Jednotky intenzivní péče jsou obecně stále více obsazovány kriticky nemocnými pacienty. Takový pacient vyžaduje vysoce specializovanou ošetřovatelskou péči, jejíž součástí je taktéž poskytování jednotlivých prvků konceptu bazální stimulace. Cílem této práce je zjistit, zda existují rozdíly mezi teorií bazální stimulace a jeho praktickým používáním v rámci ošetřovatelské praxe na pracovištích intenzivní medicíny.