Nutričná podpora pri resekcii žalúdka - Hrivniaková, Kristína (2016)
Bakalárska práca sa zaoberá nutričnou podporou pri resekcii žalúdka. Prvá polovica teoretickej časti je venovaná krátkej charakteristike žalúdka ako orgánu a resekcii žalúdka. Pri resekcii žalúdka je daný veľký dôraz na pooperačné komplikácie. Druhá polovica teoretickej časti je venovaná samotnej nutričnej podpore, ktorá začína už pred operáciou a končí dlhodobou nutričnou starostlivosťou. Praktická časť pozostáva z troch kazuistik pacientov po resekcii žalúdka, zhodnotenia ich stravovacích zvyklostí a navrhnutia nutričných intervencií