Využitie trojdenného záznamu stravy v praxi nutričnej ambulancii - Ferenčuhová, Petra (2016)
Táto bakalárska práca predkladá možnosti využitia trojdenného záznamu stravy ako metódy hodnotenia potreby a reálneho príjmu energie a živín pacientov sledovaných v nutričnej ambulancii. V teoretickej časti je popísaný chod nutričnej ambulancie, pacienti, ktorí ju navštevujú a proces hodnotenia výživového stavu. Ďalej sú porovnané rôzne metódy hodnotenia príjmu stravy jednotlivcov. Hlbší rozbor je venovaný nástroju trojdenného záznamu stravy, ktorý je využívaný pri hodnotení nutričného stavu pacientov nutričnej ambulancie Fakultnej nemocnice Brno. V praktickej časti práce sú popísané poznatky získané zberom a rozborom 3-denných záznamov stravy pacientov, ktorí navštevujú nutričnú ambulanciu vo FN Brno.