Koření v léčebné výživě - Kopecká, Pavlína (2016)
Bakalářská práce se zabývá kořením a jeho vlivem na lidský organismus. V teoretické části jsou uvedeny obecné poznatky o koření, shrnuty jsou také jejich účinky na lidský organismus a detailněji jsou popsány vybrané druhy koření. Praktická část je zaměřena na zjišťování znalostí cílové skupiny o problematice koření a sledování frekvence konzumace vybraných druhů koření metodou dotazníkového šetření.