Raw food versus cooked food /

Tato práce se zabývá problematikou syrové stravy a jejím významem ve výživě člověka. Úvodní kapitoly nabízí stručný přehled alternativních výživových směrů, mezi něž raw food spadá, včetně historického vývoje toho stylu samotného. Cílem práce je shromáždit veškeré dosavadní poznatky o tomto způsobu...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Hanušková, Daniela (Autor práce)
Další autoři: Spáčilová, Jana, 1988- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2016
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/424863/lf_b/
Obálka
LEADER 04556ctm a22007937i 4500
001 MUB01006368510
003 CZ BrMU
005 20190703064917.0
008 160614s2016 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-03-13 
035 |a (ISMU-VSKP)288298 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
072 7 |a 613  |x Hygiena. Lidské zdraví  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 613.2  |2 MRF 
100 1 |a Hanušková, Daniela  |7 xx0229222  |% UČO 424863  |4 dis 
242 1 0 |a Raw food versus cooked food  |y eng 
245 1 0 |a Raw food versus cooked food /  |c Daniela Hanušková 
264 0 |c 2016 
300 |a 92 listů 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Jana Stávková 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2016 
520 2 |a Tato práce se zabývá problematikou syrové stravy a jejím významem ve výživě člověka. Úvodní kapitoly nabízí stručný přehled alternativních výživových směrů, mezi něž raw food spadá, včetně historického vývoje toho stylu samotného. Cílem práce je shromáždit veškeré dosavadní poznatky o tomto způsobu stravování, popsat jeho přednosti i nedostatky a vyvodit tak možné dopady pro zdraví člověka včetně hodnocení souvisejících nutričních rizik. Součástí práce je i praktická část, která je zaměřena na analýzu stravovacího režimu příznivců raw food a jeho hodnocení z hlediska kvality i množství přijímaných živin.  |% cze 
520 2 9 |a This bacherol thesis deals with the issues of raw food diet and its significance in human nutrition. The initial chapters briefly present the most common alternative lifestyles including raw food diet as well and the history of rawfoodism as a separated movement. The aim of this thesis is to collect all the knowledge about this topic up to now, to describe its‘ strenghts and weaknesses and draw the potential consequences of raw food diet on human health with the assessment of related nutritional risks. The practical part is focused on analysis of the dietary regimen of rawfoodists and the following evaluation if it comes to quality and quantity of nutrients taken from raw food.  |9 eng 
650 0 7 |a cooked food  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a dieta veganská  |2 czmesh 
650 0 7 |a syrová strava  |7 ph214640  |2 czenas 
650 0 7 |a vařená strava  |2 CZ-BrMU 
650 0 9 |a raw food diet  |2 eczenas 
650 0 2 |a Diet, Vegan 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Specializace ve zdravotnictví  |b Nutriční terapeut  |c LF B-SZ NUT (NUT)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Spáčilová, Jana,  |d 1988-  |7 xx0141837  |% UČO 259058  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav podpory a ochrany zdraví  |7 mub20211111458  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/424863/lf_b/ 
CAT |c 20160614  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20170207  |l MUB01  |h 0932 
CAT |c 20170313  |l MUB01  |h 1031 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170823  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170823  |l MUB01  |h 0959 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170828  |l MUB01  |h 1214 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170828  |l MUB01  |h 1339 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20170901  |l MUB01  |h 2352 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171116  |l MUB01  |h 0734 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171116  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180309  |l MUB01  |h 1652 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180806  |l MUB01  |h 1650 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180814  |l MUB01  |h 1538 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20181023  |l MUB01  |h 0812 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20190703  |l MUB01  |h 0649 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200304  |l MUB01  |h 0942 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200522  |l MUB01  |h 1112 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200616  |l MUB01  |h 2210 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200914  |l MUB01  |h 1457 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201013  |l MUB01  |h 1200 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210106  |l MUB01  |h 2342 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2355 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1019 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 2006 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1246 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-03-13 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-K-13689  |6 3147072396  |5 3147072396  |8 20170207  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20170207  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-K-13689  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD