Raw food versus cooked food /

Tato práce se zabývá problematikou syrové stravy a jejím významem ve výživě člověka. Úvodní kapitoly nabízí stručný přehled alternativních výživových směrů, mezi něž raw food spadá, včetně historického vývoje toho stylu samotného. Cílem práce je shromáždit veškeré dosavadní poznatky o tomto způsobu...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Hanušková, Daniela (Autor práce)
Další autoři: Spáčilová, Jana, 1988- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2016
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/424863/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato práce se zabývá problematikou syrové stravy a jejím významem ve výživě člověka. Úvodní kapitoly nabízí stručný přehled alternativních výživových směrů, mezi něž raw food spadá, včetně historického vývoje toho stylu samotného. Cílem práce je shromáždit veškeré dosavadní poznatky o tomto způsobu stravování, popsat jeho přednosti i nedostatky a vyvodit tak možné dopady pro zdraví člověka včetně hodnocení souvisejících nutričních rizik. Součástí práce je i praktická část, která je zaměřena na analýzu stravovacího režimu příznivců raw food a jeho hodnocení z hlediska kvality i množství přijímaných živin.
This bacherol thesis deals with the issues of raw food diet and its significance in human nutrition. The initial chapters briefly present the most common alternative lifestyles including raw food diet as well and the history of rawfoodism as a separated movement. The aim of this thesis is to collect all the knowledge about this topic up to now, to describe its‘ strenghts and weaknesses and draw the potential consequences of raw food diet on human health with the assessment of related nutritional risks. The practical part is focused on analysis of the dietary regimen of rawfoodists and the following evaluation if it comes to quality and quantity of nutrients taken from raw food.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jana Stávková
Fyzický popis:92 listů