ChromaGen filtry a jejich využití při dyslexii - Osičková, Barbora (2016)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem ChromaGen filtrů na rychlost čtení a chybovost dyslektických čtenářů dětského věku. Úvodní kapitoly jsou věnovány obecnému popisu specifických poruch učení a dyslexie, dále pak popisu barevných filtrů. Konkrétněji jsou zde uvedeny ChromaGen filtry, které se používají nejen u dyslexie, ale také jako pomůcka pro korekci poruch barvocitu. Cílem výzkumné části práce bylo srovnat rychlost čtení a počet chyb při použití ChromaGen filtrů a bez nich. Porovnávány byly dvě skupiny testovaných, dyslektická a kontrolní. Hodnocení bylo provedeno pomocí jednoduchého testu rychlosti čtení.