Komplikace spojené s myopií, závislost na hodnotě refrakce - Kotrlová, Lucie (2016)
Tato diplomová práce se zabývá myopií a patologiemi, u kterých je tato refrakční vada považována za rizikový faktor vzniku. První kapitola práce je věnována myopii, její klasifikaci, prevalenci a také možnostem korekce. Další kapitoly pojednávají o patologiích cévnatky, sklivce, sítnice a vitreomakulárního rozhraní, na které je zaměřena větší pozornost. Praktická část pojednává o přítomnosti patologií zadního segmentu spojených s myopií, a zda tyto patologie mají závislost na hodnotě refrakce a věku pacientů.