Kořenová zelenina ve výživě člověka - Guznar, Jan (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kořenové zeleniny a jejím významem a postavením ve výživě člověka. První kapitola stručně uvádí jednotlivé druhy kořenové zeleniny, jejich původ a obsahové látky. Následující kapitoly se věnují jednotlivým nejvíce zastoupeným bioaktivním látkám a jejich vlivu na lidský organismus. Poslední kapitola se zabývá antinutričními látkami. Cílem této bakalářské práce je vytvořit stručný přehled kořenové zeleniny a jejich bioaktivních látek. Praktická část je pak zaměřena na frekvenci konzumace daných druhů kořenové zeleniny a na vytvoření přehledu povědomí české populace o obsahových látkách kořenové zeleniny.